Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-1-345-1536 Kapcsolat
smiley-happy smiley-sad smiley-wink smiley-surprised smiley-questioning idojaras-esos idojaras-felhos idojaras-havazas idojaras-kodos idojaras-napos idojaras-szakadozott-felhos idojaras-viharos idojaras-zaporos

Evezős túra a Ráckevei-Dunaágban

Ringasd el magad…

Autóbuszos ajánlatok Ellátással Gyermekkedvezmény Utazás egyénileg
- nap indulásig

Tervezett időpont / időpontok: 2020. szeptember 6., vasárnap

Utastájékoztató

A Ráckevei – Kis Dunaág fő vonzereje, hogy könnyen megközelíthető, biztonságos, szinte állóvíz, hajó forgalom nincs, ágas-bogas nádi útjainak, szigeteinek, holtágainak és úszólápjainak megejtő szépségéhez hasonló csak száz kilométerekkel távolabbi vizeinken található. Túránkat a Kis-Duna az egyik legszebb szakaszán, Szigetszentmiklós - Taksony úszólápjai, nádasai között vezetjük a Szigetcsép-i homokos strandig.

Részvételi díj: Hamarosan... Gyermek kedvezmény: Hamarosan...
Részvételi díj tartalmazza: a csónakok és a hozzátartozó felszerelések bérleti díját és szállítását, a túravezetést, a szervezési költséget, az ebédet és az elmaradhatatlan energia bombát.

A flottában található néhány 1 illetve 2 személyes kajak is, ezeket felár ellenében tudod jelentkezéskor előre lefoglalni. Az egyszemélyesnek a felára 2000 Ft/fő, a kétszemélyesnek pedig 800 Ft/fő.
Minimum létszám: 21 fő.

Időpont: Hamarosan...

Túra részletei

Találkozó: 9.00 órakor Szigetszentmiklóson a Gyula diák sétánynál van. (TÉRKÉP)
Itt szállunk vízre, az autókat itt tudjátok hagyni, a túra végén is kötünk majd ki, itt fejezzük be a túrát.
Szervezünk buszos utazást is, 1200 Ft/fő, a budapesti Nagyvárad térről, a Szent István kórház előtti parkolóból. Indulás 8.15-kor.
Pontosan indulunk a busszal. Az udvariasság szabályainak megfelelő néhány percet kivárjuk, de légy te is udvarias, ne  várasd a pontosan érkezőket. Előre nem látható probléma merülne fel, telefonálj időben, hogy ha van lehetőségünk segíteni tudjunk.

Indulás előtt a túravezető elmondja a főbb tudnivalókat, ismertetőt tart a kenuval, kajakkal történő túrázással kapcsolatban azok számára is, akik még soha nem eveztek. A mentőmellények és kötelező felszerelések kiosztása után evezőt választunk magunknak.
Hajótípusok: kajakok 1 és 2 személyesek illetve kenu 4-es, 6-os. Először ismerkedés a hajókkal, hajóbeosztás, utána vízre-szállás.

Program: Indulás előtt egy rövid sétát teszünk a szigetszentmiklósi vízi tanösvényen. Vízre-szállunk, majd néhány kezdeti evezőcsapás után, nem győzünk gyönyörködni a természet szépségében.
Szigetszentmiklós felé vesszük az irányt. Beevezünk egy eldugott, titkos kis oldalágba, Taksony nádszigetei között haladunk, majd egy könnyű evezést követően  megérkezünk következő pihenő helyünkre, a szigetcsépi homokos strandra. Az itt elköltött ízletes és hangulatos ebéd után ismét vízre-szállunk és az ebéd utáni sziesztát hajóinkat egymáshoz közel engedve, szinte "összekapaszkodva", a tájban gyönyörködve töltjük. Utunk során mindkét part szépségeit felfedezzük.  Budapesttől távolodva ritkulnak a part menti épületek, a táj egyre „igazibb”, bújócskát játszunk a hattyúkkal  vadkacsákkal, szárcsákkal, eközben békességgel haza evezünk. 
A túrát Szigetszentmiklóson, az indulási helyen fejezzük be. 

A felszerelést, öltözéket a program kínálta lehetőségeknek megfelelően kell összeállítani, feltétlenül legyen ruhatáradban esőkabát, puha ülőpárna, póló, sapka vagy kalap, fényvédőkrém, csomagoláshoz vízhatlanul záródó hordókat mi biztosítunk.

Fontos tudnivalók

14 éves kor alatt csak szülővel vagy kísérővel együtt lehet részt venni a túrán. 14-18 éves kor közötti fiatalok egyénileg is részt vehetnek a túrán, ehhez írásos szülői beleegyezés szükséges. A szülőktől érjük, hogy a gyermekére vonatkozó, fontosnak tartott információkat közölje velünk (pl. allergia, rendszeres gyógyszerszedés, stb.), ezt az alábbi e-mail címre a beleegyező nyilatkozattal együtt juttassa el!

Bizonytalan időjárás esetén 6.30 - 7.30 között hívjad a 06-70/935-3988 mobilszámot! Itt megtudhatod, hogy elindítjuk-e a túrát, vagy esetleg áttesszük egy másik napra.

Mindenkinek nagyszerű kikapcsolódást, és felejthetetlen sport élményeket kívánunk.

Az úton Veled tart:
Stéger András
Rekreál Aktív Kft ügyvezetője,
nemzetközi minősítésű síoktató,
túravezető
A két síszezon között csak úgy tudom elviselni az átmeneti napokat, hogy egyik nyeregből a másikba szállva, lovastúrákat vezetek vagy éppen lovaglást oktatok kicsiknek és nagyoknak. De sokszor találnak kerékpár nyergében vagy a kenu ülésben, amint gyönyörű tájakra kalauzolom el a velem túrázókat. Hobbimnak a fotózásnak köszönhetően, nagyon sok szép képet találtok a túrákról a Galériánkban is. Bemutatkozás »
A változás jogát fenntartjuk.
A tervezett túrához, jelenleg még nincs aktuális időpontunk. Látogass vissza később!
Stéger Nusi
kiutazási referens
Árfolyamok
EUR 353.25
USD 308.68
CZK 13.29
RON 72.93
HRK 46.91
CHF 327.6